Fysioterapia 

Mikä fysioterapia on?

Fysioterapeutin erityisosaaminen on terveys, liike, liikkuminen ja toimintakyky. Keskeisiä menetelmiä fysioterapiassa ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu sekä manuaalinen terapia. Fysioterapeutille voi tulla, jos on jonkin ongelma liikkumisen kanssa, on loukkaantunut, sairastunut tai ylirasittunut. Vastaanotollani kohtaan ylikuormitustiloja kuten esimerkiksi penikkatauti, plantaarifaskiitti, selkäkipu, hyppääjän polvi, juoksijan polvi. Myös äkilliset sattuneet tapaturmat, kuten lihasrepeämät ja -revähdykset, nilkan nyrjähdys, olkapään päälle kaatumiset, kiertäjäkalvosimen repeämät, instabiilit olkapäät ja myös luun murtumien kuntoutukset sekä kroonisesta kivusta kärsivät ihmiset.

Fysioterapia

Kohtaan sinut empaattisesti ja kannustan sinua lempeästi eteenpäin kuntoutuksessa.

Minun erikoistumiset ja vahvuudet fysioterapeuttina

Olen kiinnostunut ihmisestä kokonaisuutena ja opiskelin sen vuoksi mentaali valmentajaksi. Mentaali valmentajana voin entistä paremmin olla sinun tukenasi fysioterapiaprosessin aikana. Keho ja mieli ovat yhtä ja paranemisprosessin kannalta on optimaalisempi että sinulla on myös työkaluja kohtada henkiset haasteen sairastumisen tai loukkaantumiseen liittyen. Olen myös kiinnostunut kokonaisvaltaisesta fysioterapiasta ja osaan tukea sinut esimerkiksi kuntoilun aloittamisen kanssa.

Urheilutaustani vuoksi luonnollinen kiinnostuksen kohde on urheilufysioterapia. Tähän olen käynyt lisäkoulutuksia ja olen viimeistä kurssia myötä valmis sertifioitu urheilufysioterapeutti. Urheilijan vammat eivät poikkea paljon kuntoilijoiden tai aktiivi kuntoilijoiden vammoista, lähinnä ero on kuntoutus prosessissa, missä ammattiurheilijalla on huomattavasti enemmän aikaa kuntoutukseen. Minun vastaanotolle voi tulla urheilijoiden lisäksi tavalliset kuntoilijat.

Fysioterapeutin työ on asiakslähtöistä ja näyttöön perustuva. Sinä olet oma elämäsi ja kehosi paras asiantuntija. Minä taas tunnen tieteellisesti todistetut keinot, millä pääsemme etenemään haluttuun tulokseen. Fysioterapiassa sekä sinun että minun asiantuntijuus kohtaa ja teemme yhdessä sinulle tavoitteet ja fysioterapia suunnitelman. Sinä käyt kuntoutusprosessin läpi ja minä olen sinun tukenasi ohjaamassa sinut tämän läpi koko matkan ajan.

Fysioterapia on sinun ja minun tiivistä yhteistyötä

Fysioterapia on yhteistyötä, sinä olet oman elämäsi paras asiantuntija. Minä tiedän tieteellisesti todistetut menetelmät kuntoutuksessa. Fysioterapiassa sinun ja minun asiantuntijuus kohtaavat ja luomme yhdessä sinulle parhaan mahdollisen kuntoutumisprosessin.

Miten pääset fysioterapiaan?

Pääset minun vastaanotolle Pihlajalinna Hiirosessa Oulussa. Ajan voit varata netistä alla olevan linkin kautta. Fysioterapiaan voi tulla ilman lääkärin lähetettä.

Mitä fysioterapia käynnillä tapahtuu?

Fysioterapia on prosessi ja vastaanotolla käydään noin 1-15 kertaa riippuen ongelman laadusta ja laajuudesta. Ensimmäisellä kerralla teen alkuhaastattelun ja alkututkimuksen. Selvitän ongelmasi ja sen taustat. Sujlen pois vakavammat sairaudet, jotka vaatisivat hoitoa muualla. Jos tulet lääkärin lähetteellä hän on jo tehnyt tämän, mutta aina on hyvä tehdä tuplatsekkaus. Huomioi, että aina ei löydy selitystä ongelmalle tai kivulle, mutta tämä ei ole este kuntoutukselle. On monta ilmiötä, jota lääketiedä ei vielä pysty selittämään, esimerkiksi epäspesifi selkäkipu on yksi tavallisimmista ongelmista, jonka syytä ei tiedetä. Vaikka syy ei ole tiedossa on silti paljon mitä voimme tehdä toimintakyvyn parantamiseksi. Kipukokemuksen ymmärtäminen tulee tuomaan helpotusta sinun kipuihin.

Alkuhaastattelun ja tutkimuksen jälkeen laadimme yhdessä tavoitteet. Tässä sinun aktiivinen rooli on tärkeä ja voit miettiä jo valmiiksi ennen tulemista vastaanotolle, mitkä asiat ovat sellaisia mitä haluaisit pystyä tekemään jälleen. Tavoitteiden asettelun jälkeen laadin yhdessä sinun kanssasi fysioterapiasuunnitelman. Tässä huomioimme sinun voimavaroja ja aikaresursseja, jotta saamme sopivan tuntoisen terapiaohjelman, missä osa harjoitteista tapahtuu vastaanoton ulkopuolella. Harva terapiamuoto on niin tehokas että voisimme korjata tilanteen yhden tunnin fysioterapia käynnilä viikossa (toki joissakin tapauksissa tämä on kyllä toimiva), tehokkaammin pääsemme asetetumme tavoitteisiin, jos pystyt tekemään harjoitteita kotona tapaamisemme välissä.

Fysioterapia suunnitelman laadittuamme tulemme jatkossa toteuttamaan tämän. Kuntoutusprosessi on harvoin suoraa nousujohteista viivaa, usein tulee elämä väliin, flunssineen, lasten sairasteluineen, työpaikan deadlineen ym ylättäviä tapahtumia. Fysioterapia suunnitelman elää sinun elämäsi mukana, muokkaamme ohjelmaa vastaamaan sinun voimavaroja ja aikaresurssejasi.

Mitä laittaa päälle fysioterapiaan?

Fysioterapiaan kannattaa tulla vaatteissa, missä mukava olla ja helppo liikkua. Kannattaa myös miettiä vaatetus kehonosien mukaan, jos sinulla esimerkiksi on tehty polvi leikkaus voit tulla shortseissa, jolloin ei tarvitse olla alusvaatteisillaan ja taas olkapään reistailessa voit pukeutua toppiin, joka jättää olkapään paljaaksi.

Pitääkö fysioterapiakynnillä riisua?

Kyllä ja ei. Mikäli ongelmasi on monimuotoinen tai laaja on hyvä, että pääsen näkemään miten liikut ja miten kehosi toimii. Tämä ei aina ole mahdollista havaita peittävien vaatteiden päältä, vaan tämä vaatisi alusvaatteisillaan olemista. Aina ei kuitenkaan ole tarvetta näin tarkalle tutkimiselle. Mikäli koet epämukavuutta riisuuntumisesta, kerro se minulle niin mietimme yhdessä ratkaisua.